Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Är utdelningsaktier en bra strategi?

Är utdelningsaktier en bra strategi? Börshandlade fonderSom vanligt hittar Du en analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Är utdelningsaktier en bra strategi?

Många nya investerare förstår inte hur utdelningar fungerar när det gäller aktier och börshandlade fonder. En utdelning är en utbetalning av en del av ett företags vinst till berättigade aktieägare, vanligtvis utgivna av ett börsnoterat bolag. Är utdelningsaktier en bra strategi? Vi tittar mer på detta ämne i denna artikel.

Det är inte alla företag som betalar utdelning. Det är vanligen styrelsen som bestämmer om om en utdelning är önskvärd för sitt företag baserat på olika ekonomiska och ekonomiska faktorer. Styrelsen lämnar sedan sitt förslag till bolagsstämman som fattar det formella beslutet om en utdelning skall ske eller inte. Utdelningar betalas vanligtvis i form av kontantutdelning till aktieägarna månadsvis (i USA och Kanada), kvartalsvis eller årligen. I Sverige är det vanligast med årliga utdelningar även om flera företag börjat dela upp sin utdelning på två eller till och med fyra tillfällen.

Det finns vissa krav

Aktieägarna måste uppfylla vissa krav för att erhålla utdelningen. Du måste vara 'aktieägare' på ett visst datum utsett av bolagets styrelse för att kvalificera sig för utdelningsutbetalningen. Detta kallas ibland för handel med 'ex-dividend', vilket innebär att de som handlar aktien efter detta datum gör det utan att vara utdelningsberättigande. Om du köper och säljer aktier på det avstämningsdatumet får du inte del av utdelningen.

Läs resten av artikeln här

Bygg en förmögenhet : investera i investmentbolagBygg en förmögenhet : investera i investmentbolag

Bygg en förmögenhet : investera i investmentbolag av Marcus Fridell

inbunden, Svenska, 2018

214 kr

köp

Bygg en förmögenhet : investera i investmentbolag

Vill du bygga upp en förmögenhet genom aktiesparande? Att bygga en egen aktieportfölj från grunden med enskilda aktier kräver både engagemang och kunskap. Att spara i fonder innebär istället att avgifter riskerar att äta upp miljontals kronor från din framtida avkastning. Det finns dock en gyllene medelväg; Att investera i investmentbolag. Sparformen har visat sig mycket lönsam historiskt och kan vara en genväg till ett framgångsrikt aktiesparande. Genom att investera i investmentbolag kan man dessutom köpa 1 krona för 80 öre. Att köpa aktier till rabatt, vem vill inte göra det?

Boken du håller i din hand innehåller tips och verktyg för att investera i investmentbolag. Du får lära dig om både fördelarna med investeringsformen och vilka fallgropar du bör undvika. Dessutom får du lära känna en rad investmentbolag, allt från familjen Wallenbergs Investor och investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway till några mer anonyma investmentbolag i miniformat. Det här är den självklara guiden för dig som söker ett förnuftigt aktiesparande i investmentbolag. Kanske blir boken ditt verktyg till ett framgångsrikt aktiesparande och kanske till och med startskottet för din framtida förmögenhet?

Guld fortsätter sin långa trend

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 28/9-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

GULD 1 187,4 USD/oz

Guldpriset är i en långsiktig nedgångsfas och har de senaste fyra veckorna fastnat kring 1 200-nivån. Torsdagen gav en nedgång som kan vara början på en ny körare nedåt i den långsiktiga nedgången som inleddes för drygt 7 år sedan. Guldet ska förberedas som alternativ till börsen när den är klar på uppsidan. Börserna ska avsluta sina uppgångar och guld plus silver ska falla tillbaka till låga nivåer och skapa sina bottenformationer. Vi brukar utelämna nivåerna för förväntade lågpunkter, då de oftast inte får lite trovärdighet i marknaden. Vi tar alltid stegen ett i taget och får fram delmål och stöd. Aktuella stöd framöver är 1 140 dollar och 1 125 dollar 

Stochastic indikatorer

Lång sikt: Månadsstochastic 18,0 och 35,0 fallande

Medellång sikt: Veckostochastic 24,0 och 23,2 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 22,9 och 40,2 fallande

Rekordnotering 1 923,7 dollar den 6 september 2011

Högsta noteringar:

2018 är 1 366,0 dollar den 25 januari

2017 är 1 357,5 dollar den 8 september    

     2016 är 1 375,1 dollar den 6 juli.

2015 är 1 307,2 dollar den 22 januari

Lägsta noteringar:

2018 är 1 160,1 dollar den 16 augusti 

2017 är 1 145,7 dollar den 3 januari

2016 är 1 061,9 dollar 4 januari

2015 är 1 046,2 dollar den 3 december

Perioden 2011-2014 är 1 132,0 dollar den 7 november 2014

Kursdata för Dig som gör Din egen Tekniska analys

Analysprogram utan kostnad

Stockletter erbjuder analysprogram för
Teknisk analys utan kostnad

Många har fortfarande kvar gamla trotjänare som SuperCharts, Metastock eller Carlsson Trading Session. Utmärkta system men som inte tyvärr inte alltid fungerar i moderna datorer.

Som alternativ till dessa system har Stockletter tagit fram en ny variant av programmet 'Trading Session'. Självklart finns det också en databas som uppdateras dagligen med kursdata så att Du alltid kan göra Dina egna tekniska analyser. Pris från 1 600 kronor per år, läs mer på vår hemsida.

Trading Session ingår om du har vår kursuppdatering, annars kostar den 895kr/år.

Programmet erbjuder bland annat möjligheten att spara din portfölj, vinstoptimering, optionsanalys, Fishnet, möjligheten att använda fler parametrar och är självuppdaterande.

Gör så här, ladda ner och installera båda dessa paket i din dator. Du bör ha koll på dina installations-id och lösenord då programmen frågar efter dessa. Vill du prova gratis kan du använda ett demo-konto vars användarnamn och lösenord finns på hemsidan.

För att installera kurshistorik som passar till Trading Session

»Installera Market Access …

Ladda ner installationsfilen för Market Access och kör den. Välj Trading Session som alternativ vid installationen, sedan väljer du att ladda ner och installera både kursklient och historik. Du har nu kurshistorik i din dator efter installationen. Du startar klienten och låter den uppdatera sig till dagens datum.

» Installera Trading Session …

Hämta hem installationsfilen för Trading Session och installera programmet. Du kan testa gratisversionen med de kontouppgifter som finns på hemsidan, annars behöver ett konto som du kan beställa via sidan Priser och paket.


AZN levererar

Så här går börsen i dag 20180928 Gratis teknisk analys börshandlade fonderSå här går börsen i dag 20180928

Så här går börsen i dag 20180928 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 28/9-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20180928 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20180928. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS 30 vill mer

(C 1 676,37 H 1 676,89 L 1 649,48)

OMXS30 gjorde på stället halt den 21 september efter 1 663 som högst samma dag. Vi var tidigare inne på att detta såg ut som en mittpunkt i en uppgångsfas. Den 26 september fick vi in 1 648, som lägst. Det hela inleddes från 1 609 den 11 september, vilket gav 54 punkter i uppgång. Lägger vi på 54 punkter på 1 648 får vi 1 702, som målkurs i den fas som inleddes den 11 september. Nu är detta en beräkning på millimetern och så perfekt är inte börsen ofta, vilket ger oss ett intervall att jobba med. Vi har då 1 697-1 710 som vi lägger upp för att syna.

En defensiv tolkning

Vi har tidigare haft en defensiv tolkning av utvecklingen sedan i våras och räknat med att index efter trolig målgång under hösten (oktober) ska falla tillbaka i en rekyl, värd namnet. Vänder vi på det hela och plockar upp en starkt positiv tolkning kan index redan ha påbörjat den uppgång som vi tidigare förväntat oss ska leda till nya rekord under 2019. För att detta ska kunna bli aktuellt måste index passera 1 720 och sätta nya rekord och dessutom stanna bestående över 1 720. Möjligt men då vill vi först se att det hela bryter uppåt och ger de köpsignaler som krävs.

På den positiva sidan ligger fortfarande de månadsbaserad tekniska indikatorerna som är stigande sedan i somras och den vill ge oss mer på uppsidan. MA 50, MA 100 och MA 200 är alla tre stigande och det i sin tur ger oss starka positiva signaler.

Vi har många rytmer för olika aktier som vi nu håller på att jobba igenom för att se hur vi ska kombinera allt till en utveckling för index. I detta har vi sedan delårsrapporterna för Q3 som presenteras under andra halvan av oktober.

Stochastic

Lång sikt: Månadsstochastic 83,9 och 65,0 stigande

Medellång sikt: Veckostochastic 90,2 och 83,2 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 93,1 och 80,1 stigande

 

Rörelsefaktorn – Motstånd - Stöd

Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 40 Motstånd 1668 och 1710 Stöd 1 627 och 1 587

Analytiker: Ingemar Carlsson

Kursdata: Stockletter.se

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax236.413466
HangSeng348.528594
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!