Axier.se

För bättre aktieaffärer

SHB lägger in en ny växel

Handelsbanken A 97,22

SHB var ned till 93,32 kronor den 20 september. Därefter inleddes en uppgång som under torsdagen fick in 97,36 kronor. Vi väntar in en fortsatt uppgång med motståndet 101,50-102,00 kronor som mål. Aktien fick en skjuts uppåt på beskedet att banken kommer att dela ut sitt innehav i Industrivärden. Beskedet värderas till drygt 4,40 kronor per aktie. Extra bolagsstämma är satt till den 21 oktober.

Detta ökar möjligheten att motståndet vid 102 kronor bryts på sikt och ger en fortsättning uppåt. Stegvis är det 104 kronor och 109 kronor som blir aktuellt vid ett genombrott av 102-nivån.

[... läs mer]
SHB lägger in en ny växel

SKF vill mer

SKF B 211,40

SKF B är en av de verkstadsaktier som reagerade starkast efter lågpunkterna den 20-21 september. 195,10 kronor blev lägst den 20:e och 195,25 kronor blev lägst den 21:a. Lyftet började sedan den 22:a för att sedan den 23:e ”hoppa” uppåt via ett ”gap”. Motstånden vid 201 kronor och 208 kronor bröts omgående. Vi har nu 215 kronor som står på tur för ett test, där fredagen är dag tre sedan bottendagarna. 212,70 kronor blev högst under torsdagen.

Vi ser att alltmer kapital strömmar över från andra aktiegrupper som toppat ur under hösten och då till bland annat verkstadsaktier....[... läs mer]

Hur fungerar snabblån och vilka risker finns det?

Om du någonsin har varit i akut behov av pengar långt ifrån din nästa lön kanske du har övervägt ett snabblån. Dessa kortfristiga lån, som oftast består av mindre belopp, kan ses som en omedelbar finansieringskälla när det krisar. Men att låna pengar har ju också sina nackdelar.

Snabblån klassas som rätt riskabla alternativ för låntagare. Räntorna är oftast otroligt höga och därmed kan det bli svårt för den personen som lever från lön till lön att återbetala pengarna i tid. Men är du en av de många svenskar som inte har råd med en plötslig nödutgift kan ett snabblån kännas som ett bra...[... läs mer]

Läs våra senaste analyser
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Mer om AXIER.SE
Axier.se är Sveriges mest kompletta analystjänst, varje vecka fyller vi på med mellan femtio och hundra nya analyser och texter, allt från teknisk analys på börsens största bolag, komplett med förslag på vilka Mini Futures du skall köpa och när. Axier är dessutom Sveriges ledande analysföretag när det gäller småbolag, vi har hittat flera av vinnarna långt före konkurrenterna.

Axier är ett av de främsta valen för de företag som gör nyemissioner. Utöver detta innehåller vårt analysarkiv också allt från ETFer, börshandlade fonder, råvaruanalyser från oss själva och externa skribenter som Guldcentralen och SEB. Med Axier behöver du inga andra analysbrev.