Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Vinsthemtagningar i tekniksektorn

Vinsthemtagningar i tekniksektorn QQQ

Som vanligt hittar Du en dagsfärsk analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Vinsthemtagningar i tekniksektorn

Technology Select Sector SPDR (NYSEArca: XLK) är den största av alla de börshandlade fonder som investerar i tekniksektorn. Under 2017 har denna ETF uppvisat en kursuppgång på cirka 17 procent, mätt i dollar. Det är mer än dubbelt så mycket som den amerikanska börsens referensindex, S&P 500. Tekniksektorn utgör i dag den största sektorn i S&P 500 och har varit den mest framgångsrika sektorn på den amerikanska börsen i år. Vissa investerare är nu oroliga, och vi har sett vinsthemtagningar i tekniksektorn.

Utöver XLK finns det flera börshandlade fonder med samma tema, till exempel Fidelity MSCI Information Technology Index ETF (NYSEArca: FTEC) och Vanguard Information Technology ETF (NYSEArca: VGT). Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) är det största innehavet i alla dessa tre börshandlade fonderna.

Aktier som Googles moderbolag, Alfabet Inc. (NASDAQ: GOOG) och Facebook Inc. (NASDAQ: FB) fortsätter att stiga, vilket gör vissa investerare oroliga för att det är en bubbla. Under de senaste dagarna har vi sett en del utflöden från de börshandlade fonder som investerar i tekniksektorn. Vinsthemtagningar i tekniksektorn kan bero på många olika saker, och det behöver inte betyda att dessa aktier är för högt värderade. Läs mer om vinsthemtagningarna här

 

Här hittar du Axiers app för iphone/iPad

Här finns Axiers app för Android.


Miljonär innan 30 och pensionär innan 40

av Bloggaren Miljonär innan 30

199 kronor

köp

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40. Det kan väl inte vara möjligt. Jodå, och det levande beviset är författaren till denna bok.

De första miljonerna är redan klara och om ett par år går han i mål som 40-åring med friheten att göra vad han vill resten av livet. I boken får du alla de smarta spartips och placeringstips som redan gjort författaren till mångmiljonär. Det är inga konstigheter.

Alla med möjlighet att spara och viljan att offra en del konsumtion nu mot senare rikedomar kan enkelt lyckas med samma sak. Inte i första hand för pengarna. Utan för friheten. Om du inte vill vara lika sparsam som författaren kan du ändå följa många av hans råd och skapa en rejäl guldkant i tillvaron senare i livet.

Eller gå i pension några år tidigare än alla andra. Författare till boken är den välkände bloggaren Miljonär innan 30. Bloggen har funnits i drygt 10 år och har idag många tusen följare. Bloggandet har i alla år skett anonymt och så är det även med boken Miljonär innan 30 och pensionär innan 40. Den enkla förklaringen är att författaren, som snart fyller 40, inte vill skylta för sin arbetsgivare att han är på god väg att lämna sin anställning.

Följ världens börser på Axiers hemsida

Nu har vi adderat ännu flera funktioner och grafer, allt från Australien, Österrike och Hong Kong som nu finns att följa på Axiers hemsida. Självklart finns index som de amerikanska referensindexen

Dow Jones

S&P 500

Nasdaq-100

OMXS30

med bland alla de index Du kan följa på Axier.se. Sedan tidigare har vi lagt upp grafer för råvaror, valutor och börshandlade fonder. Genom att vi lagt upp index också kan vi nu erbjuda betydligt mer för Dig som besökare. Det är bara att klicka på det index, den råvara eller det valutapar Du är intresserad av för ytterligare information.


ERIC - lämnar stödet vid 60.00 kr för högre höjder

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 2/6-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Ericsson B 64,05

Ericsson bröt motståndet vid 60 kronor för drygt en vecka sedan. Genombrottet gav oss via det mindre "gångjärnet" 65,50-66,00 kronor som delmål. Detta är inte uppnått ännu men med 64,30 kronor som högst under torsdagen fattas det endast drygt 1 kronor till detta delmål. Nästa delmål ligger vid 70,00-71,00 kronor men för att det ska bli aktuellt måste det första brytas och ge en stängningskurs över 66,00 kronor. 

Med en stigande trend i bagaget, där även de viktiga vecko- och månadsbaserade indikatorerna nedåt är i stigande, finns det anledning att behålla en positiv syn och bild av den fortsatta utvecklingen under flera månader. 38-realtionen av nedgången från 120 kronor i april 2015 till lågpunkten 43,19 kronor i oktober 2016 ligger vid 72,00 kronor.50-realtionen av samma nedgång ligger vid 81,00-82,00 kronor. Tar vi även med 62-realtionen av samma nedgång landar vi på 90,00-91,00 kronor. Även om inte alla nivåerna kommer att testas under överskådlig tid så har vi kartan ritad sedan några månader tillbaka. När vi har den stora kartan skalar vi upp oss och följer de mindre vägarna som ofta är lite guppiga och osäkra men leder till delmålen, där vi stämplar in i kontrollen.  

Stochastic indikatorer

Lång sikt: Månadsstochastic 63,6 och 42,7 stigande

Medellång sikt: Veckostochastic 88,1 och 82,0 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 85,1 och 73,3 stigande

Toppnotering under de senaste 7 åren: 120,00 kronor från den 14 april 2015.

Lägsta notering 2016: den 26 oktober vid 43,19 kronor. 

Rörelsefaktor tid: 8 dagar och 8 veckor. Rörelsefaktor pris: 4,00

Motstånd: 64,00 och 68,00 Stöd 60,00 och 56,00

 

 

 

Fem skäl till att teckna aktier i VideoBurst

Ayima

Fem skäl till att teckna aktier i VideoBurst

Om VideoBurst

Marknaden för onlinevideo har de senaste åren haft ett enormt uppsving och förväntas fortsätta att öka. år 2019 beräknas video utgöra 80 procent av all webbtrafik och i takt med detta ökar även potentialen för VideoBurst. Bolaget arbetar idag med flera utvecklingsprojekt för att säkerställa att plattformen erbjuder de funktioner kunderna behöver för att ta del av den positiva marknadsutvecklingen.

Att bli en helhetsleverantör och skapa en one stop- shop är ett av dessa projekt där kunderna, genom en integrerad lösning på VideoBursts plattform, ges möjlighet att skapa, distribuera och marknadsföra videor gentemot relevanta målgrupper på exempelvis YouTube.

Bolaget har även ett flertal e-handlare med stora sortiment bland sina kunder. För dem arbetar VideoBurst med att ta fram en automatiserad videogenererare, där urvalet av produkter sker automatiskt utifrån förinställda parametrar som exempelvis dagens mest sålda varor.

Ett tredje intressant projekt som startats är VideoBurst RecruitmentReel. Videoannonsering vid rekrytering är ett effektivt sätt att sticka ut och attrahera arbetskraft. Genom rekryteringsplattformen Jobylon utvecklar VideoBurst en tjänst för enkel produktion och distribution av platsannonsvideo.

VideoBurst har precis påbörjat sin expansionsresa och planerar att öka takten ytterligare, där internationella samarbetspartners och kunder bidrar till att föra oss ett steg närmre en större global närvaro. I den pågående emissionen tillförs VideoBurst vid fullteckning 3 640 000 kronor före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till 700 000 kronor. Emissionslikviden ska användas till fortsatt produktutveckling, en förstärkt säljorganisation och utlandstillväxt.

Strategi och mål

Genom en förbättrad kundtillströmning och konvertering till större abonnemang ökade VideoBurst intäkterna från föregående år. Bolagets strategi framöver är att fortsätta fokusera på intäktsflödet, expandera verksamheten och nå nya marknader under 2017.

Strategi

Affärsidé och vision

VideoBurst tillhandahåller en molnbaserad IT-plattform som gör det möjligt för företag att skapa och publicera professionell video på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. VideoBurst ska vara det självklara valet för företag som vill stärka sin kommunikation med video. Målet är att ta en marknadsledande position i Sverige och att etablera sig som en stark aktör på den globala marknaden.

Vision

5 skäl att investera

  • Ny VD med internationalisering som specialitet
  • Skalbar produkt på en starkt växande marknad
  • Internationella samarbeten och partnerskap
  • Ökning av omsättningen med 475 %
  • Nöjda och återkommande kunder

Phone

Videos

pil Ladda ned memorandumet
pil Teckna dig för aktier
pil Läs teasern
pil Läs mer på Videoburst hemsida

Erbjudandet i sammandrag

Emissionsbelopp: 3,6 Mkr
Antal aktier i emissionen: 2 800 000 aktier
Pre-money värdering: 18,2 Mkr
Pris per aktie: 1,30 SEK
Teckningstid: 18 maj - 5 juni 2017
Likviddag: Enligt avräkningsnota
Handel i aktien: Aktien handlas sedan juni 2016 på Aktietorget
Tilldelning: Vid överteckning beslutar styrelsen om tilldelning.
Teckna dig BankID

Framtidsutsikter

Varje framgångsrikt företag börjar med en idé, en tanke om att skapa något nytt och sedan göra det bättre än alla andra. Nästa steg är genomförandet. Här krävs ambition, kunskap och driv för att navigera sig fram och växa regionalt och internationellt. För att sen ta ytterligare ett steg måste man gemensamt sikta högre och höja ambitionsnivån.

Min egen bana har tagit mig från Sveriges fantastiska utbildningsklimat till Silicon Valleys innovationskraft och vidare genom Asiens kokande entreprenörskap. Jag har stått på första parkett när några av Sveriges ledande bolag expanderat till USA och Asien och sett vad som krävs för att en expansion ska leda till framgång. Dessa erfarenheter planerar jag att ta med mig och implementera inför Bolagets kommande expansion, där jag ser en enorm tillväxtpotential för VideoBurst på den globala arenan.

Skalbar produkt på en starkt växande marknad

Bolaget har en produkt som kan skalas upp inter-nationellt. Plattformen kan enkelt översättas till fler språk och med små lokala anpassningar kan den snabbt rullas ut i nya länder. I och med den allt mer uppkopplade världen så har företagens behov av enkel produktion av professionella videor ökat likartat över stora delar av världen. Därmed bedömer vi flera marknader som potentiella för kommande etableringar.

Internationella samarbeten och partnerskap

VideoBurst har ett unikt kunderbjudande. Inte minst genom kopplingar till olika distributionsplattformar, där VideoBurst erbjuder den enkelhet som efterfrågas av kunderna. Denna användarupplevelse kan snabbt få fäste på nya marknader och attrahera fler kunder inom de segment där vi är verksamma idag.

Nöjda och återkommande kunder

Nöjda kunder såsom Elgiganten, PwC och Glossybox med flera är ett tydligt kvitto på att vi gör rätt saker för att kunna erbjuda våra kunder en användarvänlig och kostnadseffektiv plattform för produktion av online-video. Resultatet av detta ser vi på Bolagets intäkter som nästan femdubblats jämfört med samma period föregående år (Q1 2017 vs. Q1 2016).

Den pågående företrädesemissionen är ett steg på vägen för att gå vidare i Bolagets utveckling och jag ser fram emot en snabb och händelserik tillväxtresa tillsammans med befintliga och nya aktieägare!

Mitt jobb blir att förverkliga den stora potential VideoBurst har, både i Sverige och internationellt

Christoffer Lee VD

Christofer Lee VD

Disclaimer
Utskicket görs i samarbete med VideoBur Sthlm Int AB (publ). Notera att den service Axier.se tillhandahåller för emissioner enbart är av administrativ karaktär. Axier.se kan därför varken garantera riktigheten i den information som finns i prospekt eller i andra beskrivningar om och kring emitterande bolag och program eller hållas som ansvarig för desamma. Det är därför viktigt att du själv läser igenom prospektet och andra eventuella beskrivningar för att skapa dig en egen uppfattning av om du ska investera i bolaget eller inte.

AstraZ på väg mot ny årstopp

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 2/6-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Astra Zeneca 603,00
AZN smög igång en mindre uppgång den 23 maj från 584,50 kronor. Då var det en svag uppgång men ju längre tiden fortskred ökade den positiva signalen och den indikerade ett test av motståndet vid 600 kronor. Nu fick vi detta test under torsdagen och ett på köpet ett genombrott med 605 kronor som högsta notering. Toppen från den 15 maj ligger på 608,50 kronor och ska nu testas och sedan brytas med en fortsättning till 622,50 kronor, vilket var toppnoteringen den 5 augusti 2016. 
Stochastic indikatorer 
Lång sikt: Månadsstochastic 78,2 och 60,4 stigande
Medellång sikt: Veckostochastic 87,7 och 83,3 stigande
Kort sikt: Dagsstochastic 81,9 och 78,6 stigande
Rörelsefaktor tid = 24 dagar och pris = 24,00 kr
Rekordnotering: 643,00 kronor från den 23 april 2015 
Motstånd: 640 och 675 Stöd 600 och 575  

Astra Zeneca 603,00

AZN smög igång en mindre uppgång den 23 maj från 584,50 kronor. Då var det en svag uppgång men ju längre tiden fortskred ökade den positiva signalen och den indikerade ett test av motståndet vid 600 kronor. Nu fick vi detta test under torsdagen och ett på köpet ett genombrott med 605 kronor som högsta notering. Toppen från den 15 maj ligger på 608,50 kronor och ska nu testas och sedan brytas med en fortsättning till 622,50 kronor, vilket var toppnoteringen den 5 augusti 2016. 

Stochastic indikatorer 

Lång sikt: Månadsstochastic 78,2 och 60,4 stigande

Medellång sikt: Veckostochastic 87,7 och 83,3 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 81,9 och 78,6 stigande

Rörelsefaktor tid = 24 dagar och pris = 24,00 kr

Rekordnotering: 643,00 kronor från den 23 april 2015 

Motstånd: 640 och 675 Stöd 600 och 575 

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax-27.312620
HangSeng281.525965
OMX Stockholm 30-11630
S&P 50021.62441
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!