Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Börsen på rekordnivå på spekulation om Trumps skatteförslag

Börsen på rekordnivå på spekulation om Trumps skatteförslagSom vanligt hittar Du en dagsfärsk analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Börsen på rekordnivå på spekulation om Trumps skatteförslag

Den amerikanska aktiemarknaden handlas till nya rekordnivåer efter det att den amerikanske presidenten Donald Trump har gått ut och lovat att han inom kort skall göra ett officiellt uttalande som skulle vara 'fenomenalt när det gäller skatterna.' Kommer det att driva börsen på rekordnivå eller kommer hans förslag att tas emot platt av placerarna?

S&P 500, den amerikanska börsens referensindex och de börshandlade fonder som replikerar detta börsindex, till exempel SPDR S&P 500 ETF (NYSEArca: SPY), iShares Core S&P 500 ETF (NYSEArca: IVV) och Vanguard 500 Index (NYSEArca: VOO), steg med cirka 0,6 procent under torsdagen.

De amerikanska börserna öppnade optimistiskt som en följd av de bokslutskommunikéer som släpptes innan handeln började. Aktiemarknaden tog sedan fart och vi fick se börsen på rekordnivå efter det att Trump möte ett antal flygbolagschefer i Vita Huset och berättade för dem att han har för avsikt att göra ett uttalande som skulle vara 'fenomenalt när det gäller skatterna" rapporterar Wall Street Journal. Trump skall ha sagt till flygbolagscheferna att sänka det totala skattetrycket för amerikanska företag är det som är viktigt.

Läs resten av artikeln här

 

 

Här hittar du Axiers app för iphone/iPad

Här finns Axiers app för Android.

 
Fingerprint - the story

av Karolina Palutko Macéus, Per Agerman  (häftad, 2017)

köp
Fingerprint Cards är bolaget som slår de flesta rekord i svensk börshistoria. Efter en osannolik kursuppgång har tusentals aktieägare blivit mångmiljonärer, liksom flera av bolagets anställda. Runt om i världen sitter Fingerprints fingeravtryckssensorer inbyggda i miljontals smarta mobiler.

Men bolaget har också lockat fram ett riskfyllt pengabegär i bolagets absoluta toppskikt. Jakten på snabba klipp är ständigt närvarande. Sex insideråtal är ett av de betydligt tråkigare rekorden i sammanhanget.

Bakom de senaste årens rubriker finns en historia om en uppfinnare som var långt före sin tid med en idé som överlevde mot alla odds. 35 år senare är Fingerprint Cards en framgångssaga och aktien den mest handlade på Stockholmsbörsen.

På chattar, sociala medier och i tidningsspalter är debatten intensiv och infekterad. Inget bolag har någonsin varit i närheten av att väcka så mycket känslor. De mest inbitna aktieägarna kan jämföras med hängivna fotbollsfans. På andra planhalvan står en grupp blankare, analytiker och journalister som menar att bolaget egentligen inte borde kunna flyga.

2017 höjs insatserna för samtliga parter. Kan framgången fortsätta eller är de goda åren redan förbi? Och ska de insidermisstänkta, däribland bolagets huvudägare och tidigare vd Johan Carlström, fällas i domstol?

För första gången berättas nu historien om Fingerprint Cards i bokform. Författare är Per Agerman och Karolina Palutko Macéus, två av landets mest erfarna ekonomijournalister. Per var medförfattare till boken Insiders (Atlas 2010) och Karolina har tidigare skrivit boken 'Det är jag som äger Carnegie'. Maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank (Ekerlids 2014).


Följ världens börser på Axiers hemsida

Nu har vi adderat ännu flera funktioner och grafer, allt från Australien, Österrike och Hong Kong som nu finns att följa på Axiers hemsida. Självklart finns index som de amerikanska referensindexen

Dow Jones

S&P 500

Nasdaq-100

OMXS30

med bland alla de index Du kan följa på Axier.se. Sedan tidigare har vi lagt upp grafer för råvaror, valutor och börshandlade fonder. Genom att vi lagt upp index också kan vi nu erbjuda betydligt mer för Dig som besökare. Det är bara att klicka på det index, den råvara eller det valutapar Du är intresserad av för ytterligare information.

Handelsbanken testade motstånd

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 10/2-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

SHB A 130,50

SHB levererade en topp den 6 februari på 136,30 kronor. Uppgången hade i det läget pågått under 7 månader. Tiden satte gränsen och en reaktion var på sin plats. Sedan kom rapporten underonsdagen den 8 februari och tryckte till lite extra nedåt. Lägsta notering under dagen blev 127,20 kronor innan en motreaktion uppåt tog vid. 

Tiden 7 månader (215 dagar) står i direkt samband med 136,30 kronor, vilket gör/gjorde att vi fick in tid och pris i harmoni den 6 februari. Allt startade den 6 juli från 90,25 kronor.

Vi inriktar oss nu på en paus i uppgången och en del svängningar, där vi har stöd vid 124 kronor och 120 kronor. Vilken nivå som blir den lägsta vet vi inte idag men det finns anledning att  avvakta en tid medan rekylen får sätta sig. 11

 

Investera i attraktiva bostadsfastigheter med kvartalsvis utdelning

Preservia
Preservia

Investera i attraktiva bostadsfastigheter med kvartalsvis utdelning

Utdelning redan i mars 2017

Preservia Hyresfastigheters (publ) preferensaktie vänder sig till investerare som önskar en direktinvestering mot svenska bostadsfastigheter i lägen där bostadsbristen är som störst. Investerarna får 10 % årlig utdelning, utbetalt kvartalsvis. En direktinvestering mot fastighetsmarknaden medför en diversifiering från aktiemarknadens volatilitet.

Preservia Hyresfastigheter bildades under våren 2015 med fokus på att utveckla, uppföra och förvalta små, smarta hyresrätter av hög kvalitet och med god direktavkastning. Preservia Hyresfastigheter äger idag tre projektbolag med fastigheter under uppförande i Huddinge, Bålsta och Gävle. Preservias investeringsstrategi är att skapa förutsägbara intäkter och minimera risker genom att teckna fastpris- och garantiavtal med säljaren och hyresgästerna.

Avstämningsdag för kvartalsvis utdelning är 30 dec, 30 mars, 30 juni, 30 sep, vilket innebär att den första kvartalsvisa utdelningen, erhålls de investerare som investerar under december månad.

 

Avkastning och risk 1985–2015 (30 år)

Källa MSCI (IPD Fastighetsindex). NasdaqOMXNordic och fondbolagens förening.

Befolkningsökning för länder i Europa (2015–2020)

Fastighetsinvesteringar

  • Fastigheter är kapitalbevarande
  • Lägre volatilitet jämfört med aktiemarknaden
  • Fastigheter ger löpande kassaflöde
  • Hög riskjusterad avkastning

Bostadsinvesteringar är det tryggaste fastighetsslaget att investera i pga reglerad hyressättning och låg konjunkturkänsligthet.

Om Preservia

Preservia Hyresfastigheter är inne i en expansiv fas. Vårt bestånd i Gävle är under produktion och kommer att färdigställas och hyras ut som hyresrätter under 2017.

Våra projekt i Bålsta och Huddinge kommer byggnation påbörjas under första halvåret 2017, med löpande inflyttning, under 2018 och 2019.

Preservia Hyresfastigheter riskminimerar i samtliga projekt, genom att teckna avtal om vakansgaranti med säljaren under 5år, driftsavtal till fast pris under 5 år, samt färdigställandegaranti till på förhand bestämt pris.

Värdeökning

Portföljen innefattar 3 stycken fina projekt, där övervärden på grund av marknadsuppgång, kan realiseras i form av att göra om delar av projekten till bostadsrätter. Vidare har en del närliggande företag i Huddinge indikerat att de är intresserade av blockhyra delar av beståndet. Det finns även intresse från vårdbolag att blockhyra ett av kvarteren i Bålstafastigheten.

ERBJUDANDET I SAMMANDRAG

Emissionsbelopp: 100 Mkr
Minsta teckningspost: 5 000 SEK
Pris per aktie: 100,00 kronor
Teckningstid: 8 dec 2016 – 31 mars 2017
(löpande tilldelning)
Löpande utdelning: 10 % per år
Utbetalning av utdelning: 30 mars, 30 juni, 30 sep, 30 dec
Villkor för inlösen:

Inlösen innan 2022-01-01 - 105 kr

Inlösen efter 2022-01-01 - 110 kr

Tilldelning: Vid överteckning beslutar styrelsen om tilldelning.
Teckna dig direkt på internet

Investerarträffar

Stockholm Måndagen den 23 januari Aktiespararnas kväll på Café Opera kl 17.30 - 18.00

  • Stockholm Tisdag 24 januari 18-19 (Preservia/Eminova)
  • Stockholm Torsdag 26 januari 18-19 (Preservia/Eminova)
  • Stockholm Tisdag 31 januari 18-19 (Preservia/Eminova)

Investerarträffarna hålls i Stockholm klockan 18-19. Anmälan sker via david.hansson@preservia.se som även meddelar lokal.

Projekt

Gävle
Gävle Sätra 108:26
360 st lägenheter
13 600 kvm BOA
15-årigt avtal om presumtionshyra klart med Hyresgästföreningen
Små yteffektiva lägenheter möjliggör höga hyresnivåer
Kassaflöde redan under Q2/2017
5-åriga vakans och driftsnettogarantier

Bålsta
Del av Håbo Väppeby 7:1 och 7:18
270 st lägenheter
13 856 kvm BOA
Potential BRF
Potential vårdboende
5-åriga vakans och driftsnettogarantier

Huddinge
Del av Grantorp 5:3
199 st lägenheter
7 691 kvm BOA
Potential BRF
Potential ftg bostäder (dialog med KI)
5-åriga vakans och driftsnettogarantier

' Investerare som önskar lägenhet, kommer erhålla förtur i vår bostadskö, för förstahandskontrakt i Gävle, Huddinge eller Bålsta'


Disclaimer
Utskicket görs i samarbete med Preservia Hyresfastigheter AB (publ). Notera att den service Axier.se tillhandahåller för emissioner enbart är av administrativ karaktär. Axier.se kan därför varken garantera riktigheten i den information som finns i prospekt eller i andra beskrivningar om och kring emitterande bolag och program eller hållas som ansvarig för desamma. Det är därför viktigt att du själv läser igenom prospektet och andra eventuella beskrivningar för att skapa dig en egen uppfattning av om du ska investera i bolaget eller inte.

AstraZeneca andas morgonluft

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 10/2-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

 

Astra Zeneca 515,50

 

AZN tar ordentliga steg uppåt nu efter botten den 2 februari vid 464,80 kronor. Uppgången nådde 517,50 kronor som högst under torsdagen. 518-519 kronor utgör ett tillfälligt motstånd innan vi får ett genombrott och en fortsättning till 530-531 kronor. 

 

 

 

Stochastic indikatorer 

Lång sikt: Månadsstochastic        30,8 och 33,8 fallande

Medellång sikt: Veckostochastic 53,1 och 36,6 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic    86,4 och 63,2 stigande

Rörelsefaktor tid = 22 dagar och pris = 22,00 kr

Rekordnotering: 643,00 kronor från den 23 april 2015 

Motstånd: 524 och 548 Stöd 502 och 480

 

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!