Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Därför kan spelbolagen gå dåligt i december

Därför kan spelbolagen gå dåligt i december GAMR ETFSom vanligt hittar Du en analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Därför kan spelbolagen gå dåligt i december skev under förra veckan, innan nyheterna om Starbreezes rekonstruktion och Ekobrottsmyndigheten besökte företagets kontor. Sannolikheten för att detta företag slängs ut av dataspelsfonden måste nog anses som stor. 

ETFMG Video Game Tech ETF (NYSEARCA: GAMR) är världens enda börshandlade fond som är helt dedikerad till investeringar i dataspelsbolag. Den börshandlade fonden är således ägare till en rad tillväxt- och momentaktier. Det är således inte förvånande att denna ETF drabbats hårt av volatiliteten under 2018. Under Q4 2018 har denna ETF backat med mer än 15 procent. Det finns emellertid risk för att fallet kan fortsätta. Därför kan spelbolagen gå dåligt i december.

Vissa datapunkter tyder på att videospelmaterial kan studsa tillbaka. Spännande branschtrender inkluderar övergången till digital distribution av programvara, spridning av HD- och 4K-skärmar, molninnehåll och streaming, virtual/augmented reality, rörelsespårning, episodiskt innehåll och diversifierade monetiseringsmodeller, stimulerar innovation och erbjuder utökade möjligheter till underhållning, utbildning, simulering och andra speltekniska applikationer.

Inför julhandeln

Med julhandeln verkar GAMR vara ett logiskt val för en ETF som är bundet till att göra det bra under fjärde kvartalet. Investerare kanske skall vara försiktiga med den tanken, eftersom två av GAMRs innehav har tveksamt december-rykte.

GAMR följer EEFund Video Game Tech Index, som spårar företagens prestanda över videospelrummet. Den börshandlade fonden innehåller innehav från hela världen men med fokus på företag i USA och i asiatiska länder. Av denna ETFs 74 innehav är en del svenska. I GAMR återfinns till exempel MTG B, Paradox Interactive, Stillfront och Starbreeze B.

Läs resten av artikeln här

Candlesticks och IchimokuCandlesticks och Ichimoku av Tobbe Rosén

inbunden, Svenska, 2018

köp 498 kr

Fri frakt för privatpersoner! Skickas inom 5 7 vardagar

Detta är Tobbes femte bok om trading. I boken får du lära dig tolka grafer via candlesticks och Ichimoku som bägge härstammar från Japan. Du får på ett lättbegripligt sätt lära dig hur olika formationer vänder eller förstärker psykologin. Som Mr Sanjin, upphovsmannen bakom Ichimoku, sade: 'Risken är stor för att man inte ser helheten utan bara träden och missar skogen'. Ichimoku system som ger dig en ovärderlig helhetssyn på bara någon sekund.

I slutet av boken får du lära dig flera strategier och hur de ska tradas. Peter Nilsson, författare till bl a Boken om Gerillatrading, Edge – lyft din aktiehandel till en ny nivå och Framgångsrik aktiehandel – 10 vinnande strategier, skriver så här om boken: 'Boken riktar sig inte bara till nybörjare. Flera av koncepten och teknikerna har mig veterligen inte tidigare beskrivits på svenska. Det finns något för alla här. För den som vill lära sig teknisk analys och trading är det viktigt att noga undersöka vad den som lär ut har för kompetenser. Tobbe Rosén tillhör toppskiktet.'

I boken Bli en vinnare med Candlesticks och Ichimoku får du ta del av många års erfarenhet i ämnena tradingpsykologi, analys och handfast trading. Peter Nilsson: 'Gör plats i bokhyllan för nytillskottet bredvid Tobbes tidigare böcker, men låt den inte stå där och samla damm'.

köp

Här hittar du Axiers app för iphone/iPad

Här finns Axiers app för Android.

 

 

   

Boliden tappar greppet

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 7/12-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Boliden 189,50

Boliden skapade en ny lägre topp den 3 december vid 215,00 kronor. Nivån är alla aktier motstånd och vi förväntar oss alltid en reaktion vid denna nivå. Nu blev reaktionen kraftig och det omgående, då Boliden föll till 189,50 kronor, som lägst under torsdagen. Därmed har vi fått en ny lägsta notering för i år och budskapet är därmed fortsatt nedgång även om en och annan motreaktion uppåt visar sig efter resans gång. Vi jobbar med 172 kronor och 154-154 kronor som stöd och sedan får vi se vilket av dessa stöd som blir viktigast på sikt. Nu närmast lägger vi in 180-182 kronor som delmål och därmed också ett tillfälligt stöd. Vi söker en viktig lågpunkt under december för att stämma av det hela inför en ny motreaktion uppåt.

Kursdata för Dig som gör Din egen Tekniska analys

Analysprogram utan kostnad

Stockletter erbjuder analysprogram för
Teknisk analys utan kostnad

Många har fortfarande kvar gamla trotjänare som SuperCharts, Metastock eller Carlsson Trading Session. Utmärkta system men som inte tyvärr inte alltid fungerar i moderna datorer.

Som alternativ till dessa system har Stockletter tagit fram en ny variant av programmet 'Trading Session'. Självklart finns det också en databas som uppdateras dagligen med kursdata så att Du alltid kan göra Dina egna tekniska analyser. Pris från 1 600 kronor per år, läs mer på vår hemsida.

Trading Session ingår om du har vår kursuppdatering, annars kostar den 895kr/år.

Programmet erbjuder bland annat möjligheten att spara din portfölj, vinstoptimering, optionsanalys, Fishnet, möjligheten att använda fler parametrar och är självuppdaterande.

Gör så här, ladda ner och installera båda dessa paket i din dator. Du bör ha koll på dina installations-id och lösenord då programmen frågar efter dessa. Vill du prova gratis kan du använda ett demo-konto vars användarnamn och lösenord finns på hemsidan.

För att installera kurshistorik som passar till Trading Session

»Installera Market Access …

Ladda ner installationsfilen för Market Access och kör den. Välj Trading Session som alternativ vid installationen, sedan väljer du att ladda ner och installera både kursklient och historik. Du har nu kurshistorik i din dator efter installationen. Du startar klienten och låter den uppdatera sig till dagens datum.

» Installera Trading Session …

Hämta hem installationsfilen för Trading Session och installera programmet. Du kan testa gratisversionen med de kontouppgifter som finns på hemsidan, annars behöver ett konto som du kan beställa via sidan Priser och paket.


Intrum laddar upp

Börsen i dag 20181207

Så här går börsen i dag 20181207Så här går börsen i dag 20181207 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 7/12-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20181207 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20181207. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 vid tillfälligt stöd på fredag morgon

 

OMX S30 index

(C 1 436,66 H 1 477,90 L 1 436,66)

OMXS30 steg till 1 519, som högst under torsdagen. I och med att lägsta noteringen 1 448 i år kom in den 20 november innebär det att uppgången så här långt gett 71 punkter. Kortsiktigt har vi en mängd mindre motstånd. Vi anger inte alla då det blir en röra av allt. Men vi använder oss av dem i vår scanning av rörelserna, när vi försöker sortera ut de viktigaste som vi sedan presenterar.

OMXS30 fortsätter fallet efter 1 544 den 3 december. Nedgången är nu 7,0 procent sedan denna topp i och med 1 436,7, som lägst under torsdagen. Trenden är fallande sedan den lägre toppen vid 1 677 den 3 oktober i år. Toppen 1 680 från den 29 augusti ligger nu 100 dagar bort i tiden, den 7 december. Nedgången sedan dess är 14,5 procent, vilket är en mycket kraftig nedgång på drygt 14 veckor. Vi ser närmast om 250-260 punkters nedgång kan fånga upp det hela vid eller kring 1 422.

Tidsmässigt ligger en möjlig men tillfällig lågpunkt i slutet av denna vecka. Ser vi sedan på hela tiden som gått sedan den 29 augusti handlar nästa reaktionspunkt om en avstämning den 13 december.

Nedgången från 6-7 november 2017 blev 200 punkter till 1 482 den 4 april i år. Det ger oss 324 punkter i nedgången från den 29 augusti som alternativ om vi förväntar oss en viktig lågpunkt under Q1 -19. Det ger oss då 1 356 men då är vi beredda på att denna nivå nås under början av 2019. Stödet ligger där medan vi närmast söker ett tillfälligt stöd på högre nivå med start vid 1 430-1 432 redan i dag fredag. Det naturliga är att fredagen inleds med en nedgång till detta stöd för att sedan ge en reaktion uppåt. Men skulle index inleda uppgången direkt på fredagen är det ingen skada skedd då vi väntar ut motreaktionen uppåt för att sedan inrikta oss på nya steg nedåt.


Stochastic

Lång sikt: Månadsstochastic 27,7 och 45,7 fallande

Medellång sikt: Veckostochastic 18,0 och 22,2 fallande

Kort sikt: Dagsstochastic 25,5 och 48,96 fallande

Rörelsefaktorn – Motstånd – Stöd

Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 39 Motstånd 1 470 och 1 509 Stöd 1 432 och 1 394

   

Kursdata: Stockletter.se

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!