Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Är det dags att söka till börsens utgång?

Är det dags att söka till börsens utgång? ETF Börshandlade fonderSom vanligt hittar Du en analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Är det dags att söka till börsens utgång?

Värdefaktorn har varit en beprövad aktör, men när det gäller börshandlade fonder (ETF), börjar investerare börja söka sig till börsens utgång. I stället söker de sig mot tillväxtinriktade ETFer.

I Direxions senaste Relative Weight Spotlight-rapport kan en korrelation ses med en utjämnande avkastningskurva och ett ökande intresse för tillväxtfaktorn. Eftersom Federal Reserve var envis i sin räntepolitik under 2018, predikar centralbanken mer tålamod och anpassningsförmåga i förhållande till priserna år 2019.

Detta är i själva verket inte bra för värdeaktier, vilket vanligtvis har gynnats av en brantare avkastningskurva. En mer duvaktig Fed kan få investerarna att söka sig tillbaka till värdeaktier och bort från börsens utgång.

Läs resten av artikeln här

Bygg en förmögenhet: investera i investmentbolagBygg en förmögenhet: investera i investmentbolag av Marcus Fridell

inbunden, Svenska, 2018

köp 209 kr

Vill du bygga upp en förmögenhet genom aktiesparande? Att bygga en egen aktieportfölj från grunden med enskilda aktier kräver både engagemang och kunskap. Att spara i fonder innebär istället att avgifter riskerar att äta upp miljontals kronor från din framtida avkastning. Det finns dock en gyllene medelväg; Att investera i investmentbolag. Sparformen har visat sig mycket lönsam historiskt och kan vara en genväg till ett framgångsrikt aktiesparande. Genom att investera i investmentbolag kan man dessutom köpa 1 krona för 80 öre. Att köpa aktier till rabatt, vem vill inte göra det?

Boken du håller i din hand innehåller tips och verktyg för att investera i investmentbolag. Du får lära dig om både fördelarna med investeringsformen och vilka fallgropar du bör undvika. Dessutom får du lära känna en rad investmentbolag, allt från familjen Wallenbergs Investor och investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway till några mer anonyma investmentbolag i miniformat. Det här är den självklara guiden för dig som söker ett förnuftigt aktiesparande i investmentbolag. Kanske blir boken ditt verktyg till ett framgångsrikt aktiesparande och kanske till och med startskottet för din framtida förmögenhet?

Boken är skriven av Marcus Fridell som har en bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea. Att guida privata investerare till kloka investeringsbeslut har varit en röd tråd under hans år på Nordea, genom skrivna texter, personliga kundmöten och som uppskattad föreläsare. I dag arbetar han med egna investeringar.

köp

 

Här hittar du Axiers app för iphone/iPad

Här finns Axiers app för Android.

 

 

   

Skanska - Kapitalmarknad med fall

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 22/3-2019. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Skanska 171,00

Skanska noterade 176,45 kronor som högst den 20 mars. Kapitalmarknadsdagen på torsdagen gav inte marknaden tillräckligt positiva signaler för att aktiekursen skulle fortsätta. Reaktionen nedåt blev stor initialt med en lägsta notering på 168,00 kronor under dagen. Nedgången ger oss en divergens på dagsbasis mellan kursgrafen och stochasticindikatorn. Negativa signaler och det leder oss till att vänta ut denna signal innan vi ser uppåt igen. Rekordnotering 229,70 kronor från den 2 februari 2017.

Skanska har introducerat ett nytt mål för finansiell styrka, justerad nettoskuld. Det nya målet ersätter Skanskas tidigare mål för finansiell styrka, Operativa finansiella tillgångar/skulder. Med start 2019 ska den justerade nettoskulden inte understiga -9 miljarder kronor.

Skanskas befintliga finansiella mål i sammandrag:

Avkastning på sysselsatt kapital i Projektutvecklingen: = 10% ·  Rörelsemarginal i Byggverksamheten: = 3,5 ·  Justerad nettoskuld: inte under -9 miljarder kronor ·  Avkastning på eget kapital: = 18%

Baserat på den förväntade utvecklingen i befintlig orderstock kommer Skanska sannolikt inte att uppnå målet för rörelsemarginalen i Byggverksamheten under 2019 och 2020.

Bli en börsvinnare Du också

Analysprogram utan kostnad

Stockletter erbjuder analysprogram för
Teknisk analys utan kostnad

Många har fortfarande kvar gamla trotjänare som SuperCharts, Metastock eller Carlsson Trading Session. Utmärkta system men som inte tyvärr inte alltid fungerar i moderna datorer.

Som alternativ till dessa system har Stockletter tagit fram en ny variant av programmet 'Trading Session'. Självklart finns det också en databas som uppdateras dagligen med kursdata så att Du alltid kan göra Dina egna tekniska analyser. Pris från 1 600 kronor per år, läs mer på vår hemsida.

Trading Session ingår om du har vår kursuppdatering, annars kostar den 895kr/år.

Programmet erbjuder bland annat möjligheten att spara din portfölj, vinstoptimering, optionsanalys, Fishnet, möjligheten att använda fler parametrar och är självuppdaterande.

Gör så här, ladda ner och installera båda dessa paket i din dator. Du bör ha koll på dina installations-id och lösenord då programmen frågar efter dessa. Vill du prova gratis kan du använda ett demo-konto vars användarnamn och lösenord finns på hemsidan.

För att installera kurshistorik som passar till Trading Session

»Installera Market Access …

Ladda ner installationsfilen för Market Access och kör den. Välj Trading Session som alternativ vid installationen, sedan väljer du att ladda ner och installera både kursklient och historik. Du har nu kurshistorik i din dator efter installationen. Du startar klienten och låter den uppdatera sig till dagens datum.

» Installera Trading Session …

Hämta hem installationsfilen för Trading Session och installera programmet. Du kan testa gratisversionen med de kontouppgifter som finns på hemsidan, annars behöver ett konto som du kan beställa via sidan Priser och paket.


Nasdaq drar mest

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 21/3-2019. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Nasdaq Comp

(C 7 728,97 H 7 779,24 L 7 674,04) + 0,07 %

Nasdaq har nu stigit från 6 190 den 26 december 2018 till 7 779, som högst under onsdagen den 20 mars. Detta efter en uppgång under 84 dagar. 1 589 är uppgången och omräknat ger det en uppgång på 25,7 procent som mest. Mycket kapital strömmar in mot detta index och kan förväntas fortsätta sin starka uppgång på sikt. Men först ska vi vänta in en rekyl och kraftsamling inför det som ser ut att bli ett rejält rally när rekylen är klar.

Rekordet för index ligger på 8 133 från den 30 augusti 2018 och detta är på väg att testas, vilket ger oss anledning att se en möjlig topp den närmaste tiden. Jag vi nu bevaka utvecklingen senare i veckan för att se om matematiken kan ge oss ett samband som ger oss anledning att se det hela rundas av i en toppformation i denna uppgång.

Start på aktuell uppgång från 4 210 den 11 februari 2016

Toppnotering 2019 är 7 644 från den 4 mars

Lägsta 2018: 6 190 från den 24 december

Lägsta 2017: 5 383 den 2 januari

Botten den 6 mars 2009 ligger på 1 269

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!