LunchExpress – på GOD väg…

Fundamental analys


Ikon analys

LunchExpress tillagar och distribuerar närproducerad husmanskost av högsta kvalité, med bra råvaror utan onödiga tillsatser. Maten innehåller inga konserveringsmedel eller kemiska smakförstärkare vilket gör den nyttig och god. LunchExpress anpassar distributionen av maten efter kundens behov. Maten kan bland annat köpas i vanliga butiker, i flertalet gym, på arbetsplatser, i LunchExpress restaurang i anslutning till köket, via de egna delikatessbutikerna i Nordstan och i Mölndal samt på bensinmackar.

Den mat som idag finns i butiker har ofta bristfällig smak- och kvalitetsupplevelse och innehåller ofta konstiga smakförstärkare och konserveringsmedel. För att ändra på detta har LunchExpress tack vare ett intensivt och nära samarbete med bla annat Göteborgs stjärnkrögare Leif Mannerström och Robert Maglia tagit fram näringsrika och högkvalitativa måltider.

Marknaden för färdigmat utvecklas successivt och potentialen är mycket stor. Marknaden för högkvalitativ färdigmat är idag relativt obearbetad och många företag som verkar inom denna marknad har svårt att visa lönsamhet, men på sikt kommer allt fler att gå från att köpa mer bristfällig frysmat till att köpa god, näringsriktig och kvalitativ mat.

Bolagets omsättning har ökat med 40-50 % varje år de senaste åren, trots detta är marknadspotentialen fortfarande enorm och bolaget klarar av en kapacitetsökning de kommande åren sett till bolagets prognoser. Vi bedömer att bolaget befinner sig på en tämligen ung, men väldigt intressant marknad och har genom sina avtal med bland annat SJ positionerat sig väldigt bra på färdigmatsmarknaden.Klicka här för att visa resten av analysen

Fundamental Analys

Dessa rekommendationer skall inte ses som någon modellportfölj utan som generella riktlinjer i aktier som givit tekniska signaler. Hur man vill använda dessa signaler är upp till var och en. Några av er läsare kanske bara har en portfölj med innehav och använder köpsignalerna till att köpa och säljsignalerna till att ta hem vinst. Andra kanske använder signalerna som underlag för trading med både köp och blankning. En annan strategi är att försöka bedöma vart OMX-index är på väg och sedan favorisera signaler i samma riktning. Alla har olika uppfattningar om var börsen är på väg. Av denna förklaring försöker vi komma med publikationer innehållandes säljsignaler även om vi själva tror att börsen är på väg upp, och vice versa.

Disclaimer Axiers publikationer skall endast ses som generella kommentarer om marknaden och inte som rekommendationer att köpa eller sälja finansiella värdepapper. Axier tar inte ansvar för varken direkta eller indirekta finansiella skador som uppstår vid användning av dessa publikationer.